perjantai 12. heinäkuuta 2013

Huivista toppi

Kyllä on kelpo tawara tuo neliskulmainen kangas!

Olen jollakin lailla vähän kallellani minimalismin suuntaan. Tai oikeastaan en juuri ollenkaan, jos sen määrittelee niin, että se on tavaroista luopumista. Mutta jos sen määrittelee niin, että se on asioiden tärkeysjärjestykseen laittamista, niin sitten saatan olla aika pahastikin vinoutunut siihen suuntaan. Minun tärkeysjärjestyksessä ei sijoitu kovinkaan korkealle se, että omaisuuteni mahtuisi yhteen reppuun ja olisin koska tahansa vapaa lähtemään minne tahansa. En mie halua lähteä. Mie olen mielestäni lähtenyt jo ihan tarpeeksi. Haluaisin jäädä ja pysyä. Ja vaikka jonkinlainen elämälle välttämätön omaisuus voisikin mahtua reppuun, niin yksi äärimmäisen tärkeä osa-alue kylläkään ei, nimittäin käsityöt! En mie halua raivata maallista omaisuuttani pois, mie haluan sitoutua siihen! Oivalsin tämän asian, kun kuuntelin Arkijärki -blogin podcastia, jonka otsikkona on Miksi teet sitä mitä teet?

Tykkään siitä, että esineet ovat monikäyttöisiä. Aivan kuningas taikka keisari tässä suhteessa on nelikulmainen kangas! Huiviksi sellaista myös olen kuullut kutsuttavan, taikka liinaksi, sekä myös nimellä furoshiki. 90 cm x 90 cm kokoinen pöytäliina on saanut uuden elämän lukuisten kassien korvaavana ylivoimaisena kantovälineenä. Tällä yksinkertaisella furoshiki-sidonnalla saa hämmentävän tilavan kassin, johon mahtuu sisään muun muassa viiden kilon mansikkalaatikko. Isommasta liinasta sen sijaan saa samalla sidonnalla olkalaukun, johon mahtuu helposti perinteisen mallinen nypläystyyny tai mikroaaltouuni.

Vuosi tai pari sitten ostin kirpputorilta erään melko halvan vaateketjun 105 cm x 105 cm puuvillabatistihuivin, jonka kuosiin ihastuin. Huiviin tuli viime syksynä reikä, kun se tarttui oven kahvaan kiinni.


 Nyt paikkasin sen. Nurjalta puolelta se näyttää tältä.

 Ja oikealta puolelta tältä.

Ompelin paikan käsin, sillä olen sitoutunut tähän kankaan palaseen. Sen lisäksi että se toimittaa hyvin niitä virkoja, mitä huivilla voi olla päässä ja kaulassa, se on myös mitä erinomaisin toppi hellepäiviin. Tässä kuutena eri versiona, mutta todennäköisesti jokaiselle hellepäivälle olisi voinut keksiä uuden.



Sopivasti-blogissa on postaus äärettömistä vaatekappaleista, jonne on koottu kolme hyvää inspiraatiovideota. Erityisesti tykkään tästä 25 Ways to Wear a Scarf in 4.5 Minutes! -videosta, joka on niin hyväntuulinen, että jaksan katsoa sen vaikka kuinka monesti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kertokaapa vaikka tarinoita, niistä mie tykkään.