keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Hyvää Taitoviikkoa!


Nyt on meneillään Käsityön juhlavuoden Taitoviikko! Juhlien juhla!

Taitoviikko pyörähti maanantaina käyntiin Helsingin rautatieasemalla, missä UFOt(unfinished objects, eli keskeneräiset käsityöt) kohtasivat ja osoitettiin hyvää mieltä.

Olin paikalla, vaikka oma keskeneräinen käsityöni oli kylläkin unohtunut kotiin. Sille olisi ollut kyllä tarvetta siinä vaiheessa kun kaikki oli valmista ja piti odottaa ja odottaa ja vähän hermostutti...mutta kun kello tuli 16.00 ja kongi kumahti niin sain mieki käsilleni työtä. Olin nimittäin siellä jättikirjonnan ääressä pinkki Taito ry:n paita päälläni silloin. Ja on kyllä vähän harhaan johtava ilmaus tuo "käsille työtä", koska kyllä sitä ihan koko keholla tehtiin. Se oli hauskaa!

Yllä olevat kuvat: Katja Meriläinen. Kiitos!

Täältä löytyy video tapahtumasta: Taito Flash Mob Helsinki

Tämä tapahtuma oli siis osa meidän käsityötieteen opiskelijoiden soveltavaa harjoittelua. Harjoitteluun kuuluu koko ryhmän yhteinen osallistava käsityöprojekti. Vuoden 2011 projekti oli yhteisöllinen käsityöteos joka valmistettiin Tekstiiliopettajaliiton 100-vuotisjuhlassa. Teoksesta ja sen valmistamisesta löytyy video. Vuoden 2012 projekti taas tehtiin yhteistyössä WWF:n Kalakampanjan kanssa. Projektissa tuotettua materiaalia löytyy kampanjan sivuilta.

Projekti on ollut todella mielenkiintoinen prosessi, johon on liittynyt hirmuisen paljon huomioon otettavia asioita. Yksi asia, jota kyllä mietimme jossain vaiheessa, mutta josta ei sitten tehtykään päätöstä, oli kirjontateoksen nimi. Työnimenä sillä on kyllä ollut Jättikirjonta ja KeskusUfo, mutta lopullista nimeä teoksella ei vielä ole. Mutta toisaalta eihän se ole vielä valmiskaan, vaan on lähtenyt kiertueelle saamaan lisää kädenjälkiä. Niin että jos tulee vastaan, niin menkää rohkeasti tekemään tuttavuutta!



Muoks: Myös Ylen Olotilassa on video tapahtumasta.





2 kommenttia:

  1. Hieno projekti! KeskusUFO olisi loistava nimi!

    VastaaPoista
  2. Teillä oli Tampereella myös mahtavan näköistä menoa! Hauskaa nähdä millainen KeskusUfosta tulee sitten loppujen lopuksi, toivon RUNSASTA!

    VastaaPoista

Kertokaapa vaikka tarinoita, niistä mie tykkään.