keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Näin mie neulon

            

Haluaisin nähdä miten te muutkin neulotte.


ps. Tämä on minun sadas blogipostaus.

3 kommenttia:

  1. Ilmeisen samalla tavalla neulon. Paitsi, nimetön ei joka silmukalla tee työtä, niinkuin sulla näkyy nimetön hyppäävän. Mulla se liikahtaa pienesti vain silloin kun se tavallaan vetää lisää lankaa. Se siis säätelee langan kireyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ehkä itseasiassa neulottavan käden keskisormi (ja sen mukana toki myös nimetön ja pikkurillikin), joka liikkuu joka silmukalla, kun se nostaa langan neulovalle puikolle. ja mietinkin, olisiko sitä liikettä syytä karsia pois. Toisaalta mulla ei neulova käsi liiku juuri yhtään kun neulon oikeaa silmukkaa. Kun neulon vasenkätisesti, liikeradat ovat aivan toiset: neulottavan käden sormet pysyvät "nyrkissä", mutta neulova käsi tekee paljon enemmän liikkeitä, kun se koukkaa langan puikolle.

      Poista
    2. Joo, se onkin keskisorm mikä mullakin sitä liikettä tekee, kirjoitin nopeemmin ku ajattelin.
      Aika vähän kädet loppujen lopuksi liikkuu. Mulla ei oo koskaan ollu mitään niska jumeja tai rannevaivoja vaikk aika paljon teen.
      Mun mielestä sellainen tasainen rytmi ja "pysyvä" ote työstä on tärkeä jotta tulee tasaista jälkeä. Siis ettei koko ajan keskeytä tai jotenkin vekslaa puikkojen ja langan kanssa. Ja tietysti se langan juoksukireys on tärkeä.

      Poista

Kertokaapa vaikka tarinoita, niistä mie tykkään.