sunnuntai 9. elokuuta 2015

Muumisaariston kansallispuku

Eilen Seurasaaressa vietettiin Kansallispukutuuletus-tapahtumaa. 
Olin pukeutunut kansallispukuasenteeseen, joka tällä kertaa sai marjaisen pirskahtelevan Muumisaariston kansallipuvun muodon.


Puvun hartuushame on virolaisen kansallispuvun (muistakseni Häädemeeste) hame, johon lisäsin olkaimet. Esiliina on vanhasta Perä-Pohjolan puvusta. Nämä molemmat osat olen hankkinut käytettyinä.


Ylispaita on Finlaysonin Taikamuumi-kankaasta, ja sen alareunaa koristaa kirsikkakuvioinen pitsinauha. Päähineenä on kaksi tilkkumaalattua kukkaa, jotka tein viime vuonna. Vyö on sama, jota käytän Maatuskahameen kanssa.


Sääriverhoina on Leena Rengon suunnittelemasta Tuohikontti-trikoosta valmistamani legginsit. Kangasta myy Verson puoti. Asun kanssa sopii pidettäväksi luontoaiheiset asusteet. Tällä kertaa jalassani oli Suvan vatukkakuvioiset sukat ja korvakoruina  Mariel Designin hillat.

Puvun yleisilme on herkullisen värikäs ja runsas, ja sen takoitus on herättää paitsi iloa, myös ajatuksia kansallispuvusta ja kansallispuku-instituutiosta, ja siihen liittyvistä ilmiöistä. 

Kaikki yllä mainitut tuotemerkit ja yritykset tuon esiin omasta vapaasta tahdostani, 
koska he ovat sen mielestäni  ansainneet.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. :) Suun ja silmien täydeltä meheviä marjoja vetää sanattomaksi!

   Poista
 2. Tämä asu oli varmaan ihana tuuletettava.
  Olisin nähnyt tämän mielelläni livenä. Itsekö suunnittelit?
  Kerro mikä on tuo yläosa? Suloinen se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pääosin koostanut tämän asun olemassa olevista vaatekappaleista, joten paljoahan tässä ei suunnittelun tarvetta ole ollut. Puvun idean sain jo keväällä, kun ostin tuota Finlaysonin Taikamuumi-kangasta, ja teki mieli tehdä siitä jotain kansanomaista. Paita on "omasta päästä", eli kansanomaisella kaavoituksella omien mittojen mukaan. Paidan idea on Seiskarin ja Lavansaaren kansallispukujen paidoista, joissa taas on paljon virolaisia vaikutteita.

   Poista
 3. Aivan ihana! Katsoin ensin, oletko neulonut muumipuseron, mutta se onkin kangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulepaita olisikin ollut melkoisen lämmin lauantain helteessä. Tuossa kankaassa on kyllä niin ihanat värit, että sen pohjalta voisi kyllä neuloakin jotain, hyvä idea!

   Poista
 4. Hei. Löysin tänne Luminen-blogista. Varsinainen ilotulitus onkin tämä puku, vau !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauska kun löysit tänne ja kiitos kommentista!

   Poista

Kertokaapa vaikka tarinoita, niistä mie tykkään.