sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Legginsit ja bokserit, eli kalsareita

Juhannusompelus I

Voi miten ihana oli vesisateinen pitkä viikonloppu! Ensitöikseni piirsin viimeinkin itselleni legginsien eli päälyvaatekelpoisten pitkiksien kaavan Mallikelpoisen ohjeella. Yllätyin, kuinka hyvin onnistui. Otin mitat ihan omin voimineni ja laitoin väljyyttä -2. Tein ensin pyöräilyshortsimittaisen protoversion (niin hupaisasta kankaasta, että saa nähdä teenkö niitä ikinä loppuun asti), jonka perusteella hioin hitusen haarakoukkua, ja siinä se sitten oli. Vähän pitkät tuli ja polven kohdalta vois vielä nipistää väljyyttä pois, mutta tykkään!

Ompelin pöksyt Leena Rengon Hauki-kankaasta, jonka olen hankkinut varmaan vuosi sitten todennäköisesti Pehemiältä. Samasta kankaasta on mm. HommaHuoneessa tehty kesähaalari.
Paita on Kaira Clothingin.

Kuten HommaHuoneen Sanne-Maijakin, tykästyin kuosiin saman tien.

 Hänen tapaansa tykkään myös Kalevalasta.Olin ensimmäisellä luokalla, kun teimme kahdeksan oppilaan koulussamme valtavan nukketeatteriproduktion Kalevalasta. En kylläkään muista että olisimme esittäneet sitä kenellekään missään. 

Mie valmistin Aino-nuken: 
"Siihenpä kana katosi, siihen hukkui impi rukka". 

Opettajan ehdotuksesta tein nukelle pahvista irrotettavan pyrstön sitä kohtausta varten, kun Aino vielä ilmestyy Väinämöiselle, mutta minusta se ei mennyt kyllä ihan oikein, kun niinhän siellä sanotaan 90:ssä runossa, että "nosti kättä oikeata, näytti jalkoa vasenta".

"Nosti paitaa helmuksesta, näytti pakaraa vasenta."

Samasta kankaasta tein kalsarit myös kumppanilleni. 
Kaavat piirsin hyvänmallisista, mutta parhaat päivänsä nähneistä boksereista, jotka hän itse valitsi ja luovutti tähän käyttöön jo hyvän aikaa sitten. Kerkesi jo muutamaan kertaan muistutellakin asiasta. Mie kuitenkin unohdan harvoja asioita. Kaikki vain ottaa aina aikansa.
Kuvioiden kohdistamista tärkeämpää on käyttää mahdollisimman säästeliäästi tämä ihana kangas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kertokaapa vaikka tarinoita, niistä mie tykkään.