sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Krookus-huivi

Kukkastellen kevättä ja kohti kesää

Toukokuun alussa menin ostoksille, kun Käsityökortteli saapui Kamppiin. Ostostelu ei ole mitään lempipuuhaani, mutta suomalaisten käsityöyrittäjien tapahtumassa se on aivan eri asia. Ja jos vielä sataa vettä ( tästä on kirjoittanut mm. Soja postauksessaan Märkä kevätretki ja Susanna otsikolla Tuo tullessas, vie mennessäs), niin silloin pyrin tekemään oikein kunnolla heräteostoksia.Handun ja Belovedin yhteisteltassa oli tarjolla lankaa ja lusikoita. Sieltä löytyi kirjanmerkkilusikka äitienpäivälahjaksi ja itselle ilahtumislankaa. Tuollaista krookuksen väristä.
Heti kotiin päästyä laitoinkin jo huivia alulle ohjeenani Heidi Alanderin suunnittelema  Nurmilintu, joka on ilmaiseksi saatavilla Ravelryssä. 

Olin ladannut ohjeen jo aikoja sitten, joten huomasin vasta huivini jo valmistuttua Ravelryssä olevan ohjeen mainostekstin "Not a single purl stitch! Yay!" Luin nimittäin pitsineulekaaviota jotenkin omalla tavallani, joten minun pitsiraidat ovat sileää neuletta, eikä ainaoikeaa, kuten ohjeessa. Toki neuloessani ihmettelin, että miten tämä nyt näin, mutta silti neuloin vain menemään. Ja vauhdilla teinkin, kun valmista tuli noin viikossa.Huivi on muodoltaan bumerangimainen epäsymmetrinen kolmio. Se kietoutuu kaulaan todella mukavasti ja pysyy hyvin paikoillaan. Lanka on Handun Merinosukkalankaa (100% merinovillaa). 100 g sisältää lankaa noin 400 m, ja lankaa jäi huivistä jäljelle 4 grammaa. Neuloin nro. 4 puikoilla.Minulla oli tuolla käsityökorttelissa jokin alitajuinen väriteema, kun kotona vasta huomasin, että Mariel Designilta ostamassani kaulakorussa on myös violettia ja keltaista. Korussa ei kuitenkaan ole krookus, vaan kuivattu orvokki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kertokaapa vaikka tarinoita, niistä mie tykkään.