perjantai 3. huhtikuuta 2015

Kevät

Älä välitä, mitä muut sinusta puhuvat, Kevät. 
Minulle sinä kelpaat juuri sellaisena kuin olet.

Keväästä kirjoitin vuosi sitten Myttö-paidan yhteydessä mm. näin: Kevät on mielestäni vuodenajoista julmin. Kevät on valoa ja epävakautta, voimakkaita kontrasteja ja ristiriitoja. Silloin vuosi sitten en juurikaan pitänyt tästä vuodenajasta, mutta muistan pohtineeni, kuinka voisin parantaa suhdettani siihen. En tiedä mitä olen tehnyt, mutta nyt kevät on ihana. Ehkä kaikki on ihanampaa, kun on joki, jonka rannoilla kulkea?

Toisaalta huhtikuuhan on käsityön ja vaatteiden superkuukausi. Kuinka siitä voisi olla pitämättä?Aivan pian on taas Taidon ja käsityön viikko. Silloin ajattelin taas ottaa vastaan itse aloittamani Taitoviikon haasteen, eli raportoida sosiaalisessa mediassa käsityötä sisältävät päivän asut,
Vaatevallankumousta vietetään 24.4. ja silloin olen todennäköisesti ainakin Korjaussarja-kollektiivin kanssa pitämässä Vaatehuoltoasemaa Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksen aulassa. Olen mukana Korjaussarja-kollektiivissa,  ja kun on ryhmän tuki ja kannustus, tulee tehtyäkin enemmän ja  viime aikoina olenkin parsinut ja paikkaillut, sekä kerännyt ideoita ja tietoa mm. Korjaussarjan pinterestiin.

Housun polvi.

Olen mie tehnytkin vaatteita. Muun muassa vihreän villasekoitteisen laatikkopaidan. Ostin tuota kangasta vuosi sitten useita metrejä kangaskaupan jäämistöstä, ja nyt tein siitä tuon paidan testiksi. Testaan siis kankaan laatua, ja siksi olen pitänyt paitaa varmaan kuukauden lähes joka päivä. Hyvältä vaikuttaa - kangas ei ole nyppyyntynyt juuri yhtään ja on muutenkin käyttäytynyt hyvin.Viime aikoina olen käyttänyt paljon myös pilkullista Myttö-paitaa, sillä räntäsade on minusta niin kaunista (jos epäilette, niin käykää katsomassa Maahiskan ottama kuva viime vuodelta). Olenkin pohtinut, voisiko vaatekaappinsa sesonkisisällön miettiä nimenomaan siltä kannalta, että vaatteilla juhlistaisi vuodenaikoja, ja pukeutuisi siihen mistä pitää - tai jota kaipaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kertokaapa vaikka tarinoita, niistä mie tykkään.