perjantai 18. huhtikuuta 2014

Äänekäs viikko

Kissan hännän nostamisesta ja siitä millä kissa elää. Ei kuitenkaan sisällä kissoja.

Nyt vietetään kaikenmoisia viikkoja, muun muassa Taidon ja käsityön viikkoa. Minun osaltani se on ollut äänekäs viikko, sillä olen ihan häpeilemättä tunkenut itseäni esille sinne sun tänne, mutta jotta jokin roti säilyisi, niin voinhan sanoa, että olen tehnyt sen taidon ja käsityön vuoksi. Pistin siis jo helmikuussa vireille Taidon ja käsityön viikon haasteen ja olen sen mukaisesti täyttänyt sosiaalista mediaa päivän asu -kuvilla, joissa on käsityöllisiä elementtejä. Kuvat olen lähettänyt päivittäin twitteriin aihetunnisteilla  #taitoviikko ja #päivänasu (tuota sivupalkin twitter-aikajanaa rullailemalla ne näkyvät myös niille, jotka eivät ole twitterissä), sekä Taidon ja käsityön viikon facebook-sivulle. Taidon ja käsityön viikon facebook-sivuilla on tietoa myös kaikesta muusta mitä tällä viikolla on meneillään tai tapahtunut.

Ja aivan kuin ei siinä olisi jo tarpeeksi, mutta sattuipa vielä Tekstiiliopettaja-lehti ilmestymään tällä viikolla ja siellä on juttu minun blogistani. Tekstiiliopettaja on mielestäni todella tutustumisen arvoinen lehti kaikille, joita kiinnostaa käsitykulttuuri laajemmin. Osa lehden jutuista löytyy sähköisestä arkistosta.

Ja kun tälle tielle nyt lähdin, niin otan viimeinkin julkisesti vastaan tunnustuksen, jonka Soja Sukkulalla ja neulalla -blogista minulle antoi. Tunnustus on sellainen, että se pitää jakaa kolmelle käsityöblogille ja perustella se lyhyesti. Kaksi muuta blogia, joille Soja antoi tunnustuksen, ovat sellaisia että myös mie voisin ilomielin antaa heille tunnustuksen. Käykääpä siis katsomassa kenelle Soja on tunnustuksen myöntänyt, ja samalla voitte lukea perustelut minun blogini kohdalta, jos haluatte. Nimittäin tässä tulee joku raja vastaan, enkä uskalla niitä tänne kirjoittaa! Vaikka kehut ja usko ja luottamus minua kohtaan tuntuu hyvältä, niin huijarisyndrooma alkaa nostaa päätään ja kuiskii: oletkohan tuon luottamuksen ja kehujen arvoinen?

Mutta onneksi juuri sopivasti Project mamaan ilmestyi Taidon päivänä Hyvän mielen postaus, jonka ensin automaattisesti yhdistin ajankohdan ja nimen perusteella Taidon ja käsityön viikkoon, sillä viime vuonna olin mukana Taitoviikon aloitusspektaakkelissa, jossa UFOt kohtasivat Jättikirjonnan äärellä Hyvän mielen osoituksessa Helsingin rautatieasemalla. Katja arvelee, että kehujen vastaanottamisen vaikeus todennäköisesti johtuu kehupulasta ja sen asian korjaamiseksi hän haastoi ihmiset kehumaan ihmisen päivässä. Jutun kommenteissa aihe jatkuu ihanasti (kaipaan tämän tyyppistä kommentointia enemmän käsityöblogeihinkin) ja siellä muun muassa Hilkka jakaa tämän saamansa neuvon: Kiitä kohteliaisuuksista ja positiivisesta palautteesta yhtä luontevasti kuin kiittäisit hyvästä kupillisesta teetä! Ilahtuneena, kiitollisena, yllättyneenä ja nauttien.

Niin, että kiitos Soja! Kunnioitan sinua ja ihailen työtäsi ja rehellisyyttäsi suuresti ja tunnustuksesti todella merkitsee minulle! Kätken sen sydämeeni ja pimeinä hetkinä annan sen tuoda valoa!

Jaan tunnustuksen eteenpäin seuraaville:

 Sanne-Maijalle Hommahuoneeseen, johon ihastuin ensisilmäyksellä. Hommahuone on riemukas ja elämänmakuinen ja siellä ei haasteita tai hulluttelua pelätä!

Lumiselle Elinalle, joka omien sanojensa mukaan pyydystää valoisia asioita ja se on taivahan tosi! Blogi on täynnä  lämpöisiä välkähdyksiä -  maisemia joissa sielu lepää.

Kutimoivalle Liinalle joka on bloggaajana vanha tekijä, mutta rehellisen käsityöbloggauksen alalla uusi nimi. Liinan tyyli on helposti tunnistettava; omakohtainen, mutta maailmoita syleilevä ja näkökulmassaan raikas käsityöbloggauksen lajityypissä. Erityistunnustus vielä Liinan lukijoille, jotka ovat uskaltautuneet kutimoinnin maailmaan ahkerasti kommentoiden!

1 kommentti:

  1. No, johan nyt! Kiitos paljon tunnustuksesta Helena ja olen kovin otettu tästä ja hieman ujohkon hämilläni. Mutta olen kovin iloinen kuvauksestasi, sillä juuri tuohon olen halunnut pyrkiä ja pysyä oman näköisenä ilman chick, klik ja diy ja varpaat yhdessä poseeraamista :). Tästä on hyvä jatkaa, kiitos!

    VastaaPoista

Kertokaapa vaikka tarinoita, niistä mie tykkään.