sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Pastellit

Sateenkaari laajenee

Tykkään sanoa, että lempivärini on sateenkaari. Se laajenee - koko ajan sinne tulee lisää värejä ja sävyjä. Valkoisella taitetut värit, pastellit,  alkoivat kiehtoa vuosi tai pari sitten. Ensin lämpimät sävyt, nyt myös kylmät.

Tänään Kynttilänpäivänä uusi lumi ja pilvet taittoivat koko maailman valkoisella. Sellainen valo rakastaa pastelleja.

Indigoa, verihelttaseitikkiä ja Lanitium ex Machinan värjäys nimeltä Slumber.

Betoninharmaakin hehkui.Oulussakin on harmaa kiehtonut, ja Neulova Narttu poseeraa jo Stephen Westin Enchanted Mesa-paidassa. Ehkä jotain sen tapaista voisi tulla noista minun langoista...

 Lumisella Elinallakin on talvisten hetkien sävyjä huivissa.

2 kommenttia:

 1. Moi! Oon todella kiinnostunut pirtanauhojen teosta ja luin noi sun väsäämät teko-ohjeet. Niistä oli apua, mutta en ymmärrä ollenkaan, että miten semmosta mallia tulkitaan (siis sitä missä on ruudukko ja rasteilla tehty kuvio). Miten siis osaan määrittää mallin pohjalta lankojen määrän, sen että mitkä langat kulkevat aukoissa ja mitkä rei'issä, missä järjestyksessä langat ovat, että kuvio syntyy oikeanlaisena... Huhhuh kysymyksiä on paljon enkä edes muista kaikkia.
  Järkevintä varmaan olisi painua jollekkin pirtanauhakurssille mutta niitä kun ei järjestetä täällä päin missä asun :( Olisin todella kiitollinen, jos jaksaisit vastata!

  Ja aiheesta seuraavaan. Opiskelit siis Sogsakkissa? Olen miettinyt hakevani sinne itsekin (nimenomaan käsityölinjalle), mutta en ole saamelainen, joten miten siellä suhtauduttaisiin jos ei-saamelainen tulisi opiskelemaan saamelaisten perinteisiä käsitöitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mukava että ohjeista on ollut apua! Olen kyllä mielessäni pyöritellyt juurikin mallien suunnittelua ja noita kaavioita ja sitä miten ne esittäisi selkeästi, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi tehdä postausta aiheesta. Mutta toiveet ovat aina innostavia, joten enköhän saa jotain aikaiseksi piakkoin. Lyhyesti voin sanoa, että noissa ruudukoissa on kyse poimintakuvioista. Ruudukko esittää ainoastaan kuviolankoja, joita on loimessa suhteessa. 1:2 eli jokaisessa reiässä ja raossa on lanka, joista joka kolmas on kuviolanka ja loput "pohjalankoja". Näitä on niin vaikea selittää, mutta postaukseen tulee (toivottavasti)valaisevia kuvia!
   Toiseen kysymykseesi: En miekään ole saamelainen, joten olen paininut ihan samojen ajatusten kanssa kuin siekin kaikkien niiden muiden ei-saamelaisten kanssa joita Sogsakissa opiskeli kanssani samaan aikaan. Ja meitä oli paljon. Ja todennäköisesti vieläkin on. Niin että saamelaisuus ei ole mikään kynnyskysymys, joten hakemaan vain jos aihe suinkin kiinnostaa!

   Poista

Kertokaapa vaikka tarinoita, niistä mie tykkään.